Zdravje brez tobaka – delavnica

Razlogov za opustitev kajenja je več kot dovolj.

70% odraslih Slovencev, ki so kadilci bi si želeli znebiti svojih kadilskih razvad. Ste tudi vi med njimi?

Želite prenehati kaditi pa vam nikoli ni uspelo?

Delavnice odvajanja od kajenja vam bodo pomagale na poti do zmage!

Ne pozabite:

• Nikoli ni prepozno opustiti kajenje
  • Zmagovalci so tisti, ki so opustili kajenje
  • Kajenje vzame deset let življenja
  • Za vaše zdravje je nevarna ena sama cigareta

Pozitivni učinki opustitve kajenja

• 20 minut po opustitvi kajenja se krvni pritisk in srčni ritem znižata
  • 12 ur po opustitvi kajenja se koncentracija ogljikovega monoksida v krvi zniža na normalno vrednost.
  • od 2 tedna do 3 mesecev po opustitvi kajenja se krvni obtok izboljša in delovanje pljuč se postopoma povečuje.
  • od 1 do 9 mesecev po opustitvi kajenja se ublaži kašelj ali izgine občutek »kratke sape«.
  • po 1. leto opustitve kajenja se prej povečano tveganje za srčno-žilne bolezni prepolovi.
  • po 5. letu opustitve kajenja se zmanjša tveganje za pojav možganske kapi.
  • po 10. letu opustitve kajenja se tveganje zaradi pljučnega raka, ki bi povzročil smrt, v primerjavi s tistimi, ki s kajenjem nadaljujejo, prepolovi.
  • po 15. letu opustitve kajenja se tveganje za pojav srčno-žilne bolezni izenači s tveganjem pri nekadilcih.

Brezplačne delavnice bodo potekale ob četrtkih, 18.5. in 25.5. ob 18 uri.

Večgeneracijski center Morje Koper, Zore Perello Godina 3

Prijave:info@drustvo-feniks.si, ali 051 413 354

Bila sem kadilka 31 let. Poskušala se večkrat neuspešno prenehati. Po kolegovi izkušnji, sem se tudi sama odločila za hipnoterapijo in po naključju zvedela za ga. Mileno.

Ko sem bila pri njej, sem začutila neko posebno energijo, ki jo ga. oddaje in me je zelo umirila. Popile sva čaj, poklepetali  in kasneje je sledila terapija, ki je bila samo delna hipnoza. Zanimivo!Po terapiji sem odšla ven in sama ne vem kdaj, sem odvrgla cigarete v smeti. Doma sem pospravila pepelnike in od takrat lahko brez problema rečem, da cigarete ne potrebujem. Čeprav bi se zlagala, če bi trdila, da si je kdaj v stresnih situacijah nisem zaželela. Sem, vendar globoko vdihnem in si rečem, TI TEGA NE POTREBUJEŠ, kar pa mi prej ni uspelo! Zelo sem hvaležna ga. Mileni, ki mi še naprej pomaga pri odpravi odvečnih kg, ki pa so nastali posledično. Ampak tudi to nama bo uspelo, v to sem prepričana! Hvala!!!!

Marjana,Rače

Izjava – udeleženke osebnega tretmaja: