Jutranje vadbe v Lu Slov. Bistrica

Vsi imamo različne želje in cilje, ampak enaki smo si v enem: radi bi živeli dolgo in srečno. Poti do naših ciljev so različne. Eni so optimisti, drugi že pesimisti.
Ko smo zdravi, je vse dobro – ko pa nas kaj boli,..si želimo samo eno: ZDRAVJE.
ZDRAVO TELO JE KOT STAVBA, ki ima temelje, nadstropja, podstrešje, streho. Če le barvamo fasado – ličimo obraz, se lepo oblečemo,.., ne krepijo in čistimo pa notranjosti, se bo stavba kmalu porušila. Če želimo živeti zdravo,.ali ozdraveti, je potrebno redno, vztrajno, z ljubeznijo vzdrževati svoje telo. In graditi močan notranji steber.
Naše temelje bomo jačali vsak dan S 1000 GIBI  za celo telo.
Vsako jutro, razen sobot, nedelj in praznikov –  ob 7.30 uri v prostorih LU, SLOVENSKA BISTRICA.

Pridružite se nam ZDAJ, ne čakajte na maj.

Tako vadimo v zavetju dežja v Slov. Bistrici
Tako vadimo v zavetju dežja v Slov. Bistrici

Jutranja telovadba izboljšuje fizično in psihično stanje posameznika. Zaradi boljše gibljivosti telesa, se zmanjšuje telesna teža, tudi ostale težave se zmanjšajo ali celo izginejo. Zaradi gibanja v naravi in prijetnega druženja v skupini, se izboljša tudi psihično stanje, zmanjšuje se občutek osamljenosti, socialne izključenosti in depresije.
Pridružili smo se Društvu Šola zdravja, ki jutranje vadbe izvaja po vsej Sloveniji.
Telovadba ni zahtevna, kar pomeni, da ni potrebna predhodna kondicijska pripravljenost, draga športna oprema tudi ne in kar je najbolj pomembno, vse je brezplačno le članarino poravnate enkrat letno (20€ – Za Društvo Šola zdravja). Delamo po svojih zmožnostih in svojih sposobnostih.
Vaje so preproste in niso težke, primerne so za vsakogar in vodijo jih usposobljeni prostovoljci. Gre za sklepne vaje, ki jih je sestavil dr Nikolay Grishin, in se imenujejo »1000 gibov«. Vse vaje se izvajajo stoje. V 30 minutah se razgibajo vsi sklepi telesa in vse mišične skupine. Začne se pri dlaneh, konča pa pri podplatih. S tem se ohranjajo funkcionalne sposobnosti in se doseže boljša gibljivost, okretnost telesa ter ravnovesje.

DRUŠTVO ŠOLA ZDRAVJA – skupina SLOVENSKA BISTRICA