Odkrivamo zaklade

ODKRIVAMO ZAKLADE

Naša druženja bomo večkrat organizirali tudi v naravi, s poudarkom na ozaveščeni hoji in vključevanjem sproščujočih meditativnih trenutkov za dušo. Prvi izlet bo v okolici Škocjanskih jam, ob reki Reki.

Sredi vročih poletnih dni se bo prilegel izlet, ki nam bo omogočil naužiti se blagodejne svežine gozda in zelo prijetnih postankov ob rečnem nabrežju. Odkrivali bomo notranje in zunanje zaklade čudes narave ter kulturne dediščine.

Ob naravnih lepotah Regijskega parka Škocjanske jame bomo obiskali tudi zanimivo zgodovinsko kulturno dediščino ohranjenih cerkvenih fresk iz 15. stoletja v Gradišču pri Divači. Po skupnem druženju se boste po želji odločili še za obisk znamenitih Škocjanskih jam, ki so na Unescovem seznamu svetovne dediščine.

Datum izleta: 19.07.2020, začetek: ob 9h.

Zbirno mesto: Parkirišče ob vhodu v Škocjanske jame.

Program: predviden je 1 km hoje, ogled srednjeveških fresk, 1 km hoje, pavza s sproščanjem – meditacijo, malica in pijača (iz vašega lastnega nahrbtnika), 2 km hoje (priporočamo športno obutev).

Konec izleta: ob 15 h* – možnost nadaljevanja po lastnih željah.

Prijava na info@drustvo-feniks.si ali na 051 413 354.

 

*OGLED ŠKOCJANSKIH JAM: obisk Škocjanskih jam med vikendi ob 10.00, 13.00 in 15.00 uri. Obisk poteka na način, da se zagotovi čim večja varnost obiskovalcev, zato je možno, da se obisk časovno podaljša in traja 2 uri. Med obiskom je potrebno nositi zaščitno masko in vzdrževati priporočeno varnostno razdaljo. Obiskovalci si lahko ogledajo del Škocjanskih jam in sicer turo “Skozi podzemni kanjon”. Ostale ture do nadaljnjega niso odprte za obiskovalce. Za skupine je nujno potrebna predhodna najava ogleda.

Cenik: https://www.park-skocjanske-jame.si/vsebina/turisticne-informacije/ogledi-skocjanskih-jam

Park leži na matičnem Krasu in je pravi muzej na prostem. V njem lahko spoznavate lepo razvite površinske in podzemne pojave, med katerimi z naravno prvinskostjo vsekakor izstopa splet Škocjanskih jam. Območje slovi po izjemnih arheoloških najdbah, pionirskih raziskavah kraškega podzemlja ter bogati naravni in kulturni dediščini.

 

Druženje je brezplačno, delno sofinancirano s strani MO KOPER.

Izlet je na lastno odgovornost, vsak udeleženec naj upošteva zadnja pravila COVID-19.