Metoda za ugotavljanje sedanjega stanja

7 decembra, 2020 Objavil: Kategorija: Blog, Dihanje, Duhovnost, Osebna rast Ni komentarjev

Kolo življenja = kolo sreče

 

Ena od zelo pomembnih metod, ki nam da vpogled v naše trenutno stanje, je kolo življenja.

Kolo življenja – ravnovesje

Ko ima človek vse za preživetje, a ne čuti sreče, je čas, da se začne obračat navznoter. Zdaj je čas in pravi trenutek za delo na sebi. Poglejmo, v kakšnem stanju ste danes. Kolo življenja nam pomaga, da naredimo pregled, kje smo trenutno in kje bi bile dobre izboljšave.

Da bi doživeli izpolnitev, srečo in uspeh – razmišljamo o spektrih naše osebnosti, ki bi jih lahko izboljšali.

Če nekaj ni v ravnovesju v naši notranjosti, to seveda vpliva na naše osebno življenje in posledično na našo družino, prav tako na poslovni del

( službo ). Naša psiha in telo delujeta kot celota. Na primer, ko nismo zadovoljni s seboj, lahko zboli naše telo – zato je potrebno to izboljšati pravočasno in celovito.

Kolo življenja pomaga pri tem, da raziščemo, kje nimamo ravnotežja. To je metoda, ki nam pomaga ugotoviti, koliko harmonije je v nas, ne glede na to, kakšne načrte imamo za naprej. Pomaga nam izbrati smer, na kateri delamo – da pridemo do resnične harmonije – ravnovesja.

Prisluhnite sebi, saj je to vaše življenje.

Kolo življenja je tehnika za analizo in načrtovanje življenja, kar bo pomagalo določiti vašo trenutno stanje. Če ste uravnotežena oseba z idealnim ravnovesjem, če ste srečni, potem so vrednosti uravnotežene. Kjer je velika razlika, je mnogo možnosti za izboljšanje.

Kolo življenja naredimo, ko želimo narediti spremembe v svojem življenju – tako, da se lažje osredotočimo v smer, kam želimo – ali pa kar tako, da preverimo, na katerem področju je še potrebno delati.

Je dobra iztočnica za začetek dela na sebi ali pri procesu terapij.

 

Za več informacij me pokliči ali napiši na mail: info@drustvo-feniks.si

Komentarji so zaprti.