Tečaj tibetanskih vaj – vrelec mladosti

Ali je možno zaustaviti staranje in si pridobiti nazaj zdravje telesa in duha in vitalnost?

 JE!

Z izvajanjem tibetanskih vaj, ki jim pravimo tudi vrelec mladosti, bo vaše telo pridobilo več energije, kot običajno in procesi v telesu se bodo upočasnili, oz. začeli delovati pravilno.

Vaje nam povrnejo vitalnost in življenjsko energijo, telo postaja vse bolj zdravo in elastično vaje zelo upočasnijo proces staranja.

Starost in bolezen nas napadeta zaradi porušenega ravnovesja v delovanju žlez z notranjim izločanjem in energijskimi centri, imenovanimi Čakre. Funkcija Čaker (čakra pomeni »kolo«) je dovajanje življenjske energije Prane (prana pomeni »dih življenja«) v naša telesa. Čakre so nevidne našim očem,vidijo jih le jasnovidci in duhovno zelo razviti ljudje.

V telesu imamo sedem glavnih čaker. Pet jih je nameščenih v hrbtenici in dve v glavi.
Prav tako imamo v telesu sedem žlez z notranjim izločanjem (Endokrine žleze). Vsaka  od teh žlez je povezana  z določeno čakro.

V zdravem telesu se vsaka čakra vrtinči z veliko hitrostjo in omogoča življenjski energiji oziroma Prani(»dih življenja«) da se dviga skozi Endokrini sistem. Če se ena ali več čaker začne počasneje vrtinčiti, je dotok življenjske energije oviran ali celo ustavljen. Tako se prične staranje in bolezen.

Če pospešimo vrtinčenje Čaker si znova povrnemo zdravje in mladost. To pa dosežemo s petimi preprostimi vajami. Največ koristi imamo, če jih izvajamo vseh pet po vrstnem redu. Najbolje je, da jih izvajamo zjutraj na tešče, ni pa pogoj. Izvajamo jih brez naprezanja in v enakomernem ritmu. Prvi teden izvajamo vsako 3 krat in vsak naslednji teden dodamo 2 ponovitvi. V dveh mesecih pridemo do 21 ponovitev-to pa je tudi predpisano število izvajanj.

To so Jogijske vaje, ki pa imajo to prednost, da so preproste in nam vzamejo le nekaj minut na dan. Na koncu vaj je dodana še meditacija s katero dosežemo dodatno očiščenje vseh naših energijskih teles.

Zbiramo prijave:

Tečaj se bo pričel v začetku februarja 2014. info@drustvo-feniks.si