Človek si, imaš pravico do zdravja

26 decembra, 2013 Objavil: Kategorija: Blog, Dihanje, Duhovnost Ni komentarjev

 Notranji mir in sreča

 Kako najti notranjo srečo, zadovoljstvo, mir?

Notranji mir je največje darilo, ki ga lahko podarimo sebi. Potreben je čas, ki si ga vzamemo zase, za svojo notranjost. Za tiho vibracijo srca in nežno melodijo, ki jo slišimo, ko vse drugo utihne. Ko se ugasne TV, računalnik, radio, ko ostanemo to – kar smo. Sami s svojo dušo, Ljubeznijo – TO SMO MI.

Za vse drugo si vzamemo – si moramo vzeti čas – le zase nam ga zmanjka.

 Zakaj je tako?

Tukaj se kaže naša ljubezen do samega sebe. V kvaliteti časa, ki ga preživimo sami s seboj. Čim več časa posvetimo sebi, več notranje sreče bomo odkrili, bolj kvalitetno bo naše življenje. Tega nas niso v otroštvu učili, tega nam ne more kupiti noben denar, to lahko najdemo samo v sebi.

 Kako najdemo?

ljubezen-je-tukaj-in-zdajZačnemo raziskovati sebe in svojo notranjost. Vsaka nova zadeva se je pričela nekje v 1. koraku. Tudi, ko smo začeli hoditi, smo morali narediti 1. korak, potem pa naslednjega in tako naprej. Tudi z iskanjem resnice v sebi je tako. Ko naredimo 1. korak, je naslednji že lažji in tako si sledijo… in se končno prebudimo!

Hrepenimo po zunanjih izpolnitvah, ne zavedamo pa se, da je najnežnejša, vendar najmočnejša moč v nas samih – tako tiha je, da je marsikdaj niti ne slišimo, čutimo, ker smo tako zaposleni z iskanjem Ljubezni zunaj sebe, namesto da bi se ustavili in pogledali znotraj sebe, kjer resnično prebiva.

 

 

Mir – kratka beseda, ki pomeni vse – ljubezen, dobro počutje, zdravje, ravnovesje. Prisluhni si – tudi TUKAJ IN SEDAJ je – to si ti. Zapri oči in se umiri, doživi mir, sebe.

Komentarji so zaprti.