Trening osebne rasti

26 decembra, 2013 Objavil: Kategorija: Blog, Osebna rast Ni komentarjev

Vsak je svoje sreče kovač – tako so včasih rekli – vsakodnevne izkušnje nam to potrjujejo. Če pogledamo svoje življenje malo nazaj, nekaj let, lahko zaznamo, da smo bili večkrat pred odločitvami in naredili smo tako, kot se nam je zdelo v tistem trenutku najbolje. Ko pa danes gledamo nazaj isto situacijo, nam je morda žal, zakaj smo tedaj tako ravnali.  In tedanje odločitve so nas usmerjale naprej, današnje življenje pa je posledica preteklih odločitev.

Kako se danes počutimo, kaj delamo, kako živimo?
Smo zadovoljni z našim življenjem – ali pa se nam zdi, da ni takšno, da bi bili ponosni nanj?
Kaj lahko danes naredimo, spremenimo, da nam bo v naslednjem trenutku, ali morda čez leto dni bolje?

Velikokrat se vrtimo v krogu, ne vidimo višje iz tistega obsega. Pa tako malo bi bilo potrebno, da se morda dvignemo, prestopimo stopnico in stopimo spet na naslednjo.

Medčloveški odnosi nas bogatijo, ko srečamo nekoga, ki je drugačnega mnenja, lahko presodimo, ali nam to odgovarja, ali ne – vendar nas vzpodbudi k razmišljanju in morda se nam lahko odprejo nove sfere.

Triglav

Zakaj ne gremo prvič sami na Triglav?

Ker nas je strah, ne vemo, kaj lahko tam pričakujemo, kakšne pasti nas čakajo na poti. Naša osebnostna rast je podobna kot pohod na Triglav, vztrajno, korak za korakom sledimo po poti, pazimo na pasti in da nam ne zdrsne. Na poti srečujemo ljudi, se z njimi rokujemo, izmenjamo pogled, nasmeh, morda začutimo podobnost, se pogovarjamo, malo spočijemo, nato pa spet naprej – do svojega cilja.

 Izkušnje so tiste, ki nam dajejo stabilnost, modrost.

Človek, ki je v svojem življenju preživel mnoge preizkušnje in prehodil mnogo preprek, stopal po svoji poti vztrajno naprej, nas vidi, zazna v drugačni luči, kot se vidimo sami, morda vidi dalje, višje.

Vsak ima svojo pot, lepo je, če nam to pot kdo osvetli ali nas drži z nevidno roko, da ne bomo padli, ko bomo sami in v temi iskali drobno vrv, za katero bi se lahko prijeli, da nam ne zdrsne s poti.

Zadajte si cilje in jim sledite – na poti vam z učinkovitimi metodami lahko pomagam, da bo vaša pot svetlejša, lažja in cilji hitreje doseženi.

Koliko investiram v sebe?

Za trening osebne rasti organiziramo delavnice, še bolj učinkovito pa je individualno.

Koliko smo v 1 mesecu potrošili za : coca colo, sendviče, cigarete, kavico?
Kaj smo si v prejšnjem mesecu privoščili zase, kaj smo naredili za svojo osebnostno rast?

Ljudje smo znani po tem, da rečemo, da si bomo nekaj privoščili zase, in gremo na kavico, cigaret, še  kaj popijemo, gremo na zabavo in kaj na hitro pojemo. Drugi dan nas boli glava, nam je slabo – in rečemo – to je bilo zadnjič, drugič tega ne bom naredil.

Kaj lahko  naredimo zase, kaj spremenimo, da nam bo tudi drugi dan dobro, da bomo iz dneva v dan imeli več energije, veselja in volje do življenja?

Koliko investiramo vase, ko smo dobro, ko je naše telo zdravo, kaj naredimo za to, da ohranimo naše telo zdravo in gibljivo tudi v bodoče?

Zanimivo:

ena od strank mi je dejala po masaži – da si bo privoščila masažo najmanj 1 krat na mesec – če lahko vsak mesec plača račun za mobitel in druge stvari,  bo nekaj odmerila tudi zase, za svoje dobro počutje in zdravje.

Komentarji so zaprti.