Življenje je lepo

31 decembra, 2013 Objavil: Kategorija: Blog, Osebna rast Ni komentarjev

 Sprejmimo lastno življenje ga in zaživimo!

Omejitve, zapovedi, zastraševanja, ki smo jih kdaj slišali, sprejeli za svoje, nas lahko ovirajo celo življenje. Ko smo bili majhni, so nas večkrat opominjali, kaj je dobro za nas in kaj ne, naši možgančki so to sprejeli – ker so odrasli tako rekli, bo to že držalo in smo to vtisnili globoko v naš spomin. Kasneje smo odrasli, se razvijali, izobraževali – vendar tisti glas, ki smo ga spoštovali, je v nas vtisnil neizbrisen pečat. Tako je in pika. Z leti se nam dogajajo mnoge spremembe in spoznavamo tudi drugo plat življenja, nekatere stvari zmoremo spremeniti, druge ne.

Zakaj se bojimo zaživeti?
Nam je kdo rekel, da je življenje težko, nam je kdo povedal, da je v gozdu tema in se nam lahko zgodijo strašne stvari?
Smo slišali, da nas bo odnesel parkelj, če ne bomo pridni?
Da bomo morali z zobozdravniku, če bomo jedli sladko?
Da nam bo dal zdravnik injekcijo, če…
Kako premagati, odpraviti strahove in zapovedi, ki so se dolga leta skladiščili v naših nežnih sferah in nas počasi, vendar zanesljivo omejevali – da si nismo dovolili zaživeti tako, kot bi si želeli?

Dolga leta sem raziskovala, preučevala in opazovala odnose ljudi – z ljudmi. Nekateri se obnašajo do svojih bližnjih tako kot, da so sovražniki. Nevede s smehom in pod pretvarjanjem »heca« jih zastrašujejo, zasmehujejo, se norčujejo. Češ saj smo se samo »hecali«, ne vedoč, da so s tem priklicali tisto, kar so govorili.

Pred kratkim mi je znanec povedal, da je v »hecu« rekel svojemu šefu:

»Po dopustu pa grem še za pol leta v bolniško« In res je imel nesrečo in že skoraj pol leta je na bolniškem – ima pa velike bolečine in vprašanje je, kdaj se mu bo povrnilo zdravje.

 

zivljenje-je-lepoKo premagamo in odpravimo strah, odpravimo tudi marsikatere bolečine in travme, ki so bile naš spremljevalec, pa nismo vedeli zakaj.

Res zaživimo lahko šele, ko se znebimo strahu oziroma ga znamo uporabiti sebi v prid. Bojimo se življenja, stopicamo po njem in kličemo strah, ki se nam vtira v samo srčiko duše, namesto da bi zakorakali vanj.

 Čas je, da se odločimo za ozdravitev.

1. tabletka, ki jo moramo pogoltniti je znanje!
2. tabletka je lastno središče in tako imamo stik z notranjim glasom.
3. tabletka vsebuje zaupanje v življenje – spoznati moramo, da je vse dobro in to sprejeti.
4. tabletka  in verjetno najpomembnejša je lahkotnost, resničnost, preprostost in pristnost.

Odločili smo se, da odpravimo strahove, omejitve in da zaživimo SREČNO, ZDRAVO ŽIVLJENJE. To naj bo naš cilj!

Komentarji so zaprti.