Ženska

9 marca, 2014 Objavil: Kategorija: Blog Ni komentarjev

Osnovna potreba ženskega bitja, kot je ugotovila že Clarissa Pinkola Estés, je Divjost. To pomeni, da ima ženska prostor (duševni in fizični), da izraža, raziskuje in potešuje svoje globine.
Vsaka ženska čuti potrebo po biti edinstvena, nenavadna, samosvoja, hoče čutiti svoj Glas, čutiti vpliv svojega Bitja, besed, dejanj na svet in na druge in čutiti vpliv sveta nase.

Ženske bolezni kot so endometrioza, rak na dojkah in spolnih organih ter menstrualne težave, izvirajo iz blokade v ženskem spolnem centru – drugi čakri, so tudi dokaz
nesprejemanja ženskosti, ženskega telesa in njegovih značilnosti ter ženskih značajskih potreb in značilnosti.

Ženske bolezni se pojavljajo tudi zaradi bolj subtilnega, sublimiranega nesprejemanja ženske energije. Ženska lahko ponotranji splošno družbeno stališče o ženski kot o manjvrednem bitju, spolnem objektu in bitju, ki je ustvarjeno za služenje. Ženska, ki verjame v takšne vrednote, je prav pogosto žrtev ženskih bolezni, saj ji njena duša in njeno telo sporočata njeno ločenost od njenega lastnega notranjega védenja, da vrednote, ki jih živi, ne odražajo njene resnične narave.
Ženska lahko razvije ženske bolezni tudi kot neke vrste zaščito pred bolečino zaradi preteklih travmatičnih izkušnjah, ki se nanašajo na zatiranje žensk in ženske energije. Ženske v maternici pogosto nosijo strahove – strah pred posilstvom, pred moškim nasiljem, nadvlado, uničenjem.
Ti strahovi povzročajo v ženski negativni odnos do same sebe do dejstva, da je ženska. Včasih je izvor ženskih bolezni lahko izkušnja posilstva, mučenja ali genitalne mutilacije iz prejšnjega ali tega življenja.

Naše telo noče, da bi pozabile na svojo ženstveno naravo, našo potrebo po negovanju sebe ter našo potrebo po povezanosti z drugimi ženskami.
Vsaka ženska želi divje plesati, se ljubiti in ustvarjati.

Vsaka ženska želi biti Boginja in Svečenica.

Čas je, da to tudi postanemo.

Modre ženske se ne pritožujejo; ustvarjajo spremembe.
Modre ženske so drzne.
Modre ženske znajo z rastlinami.
Modre ženske zaupajo v svojo intuicijo in spoštujejo intuicijo drugih.
Modre ženske dnevno meditirajo in so v stiku s svojo notranjostjo.
Modre ženske trdno branijo vse, kar jim je pomembno.
Modre ženske izbirajo svojo pot s srcem.
Modre ženske povejo resnico s sočutjem.
Modre ženske poslušajo svoje telo.
Modre ženske improvizirajo in se igrajo.
Modre ženske ne moledujejo.
Modre ženske se skupaj smejijo.
Modre ženske uživajo v pozitivnem in ga delijo s preprostostjo.

Komentarji so zaprti.