Tibetanske vaje – vaje pomlajevanja

4 aprila, 2019 Objavil: Kategorija: Blog, Dihanje, Duhovnost, Osebna rast, Zdravje Ni komentarjev

Ali je možno zaustaviti staranje in si pridobiti nazaj zdravje telesa in duha …in vitalnost???  JE!

TIBETANSKE VAJE POMLAJEVANJA

Tibetanske vaje pomlajevanja (v resnici so to duhovni obredi) je pred več kot 60 leti  na Zahod prinesel v Indiji službujoč Angleški polkovnik. Med svojim službovanjem v Indiji je slišal govorice, da je resnično možno ustaviti staranje. Popolnoma se je posvetil preverjanju teh govoric in  je vztrajal v iskanju.

Po dolgem iskanju »večne mladosti« je v odročnem predelu Himalaje našel Budistični Tempelj, kjer so menihi izvajali te vaje oziroma obrede že tisoče let. Ti obredi se prenašajo iz generacije do generacije. Menihi so ga sprejeli v svojo sredino in mu razodeli obrede. Pri njih je preživel nekaj let.

Ko se je vrnil na Zahod ga njegov dober prijatelj Peter Kelder (tudi avtor knjige Vrelec Mladosti) sploh ni prepoznal. Izgledal je kot v svojih najboljših letih.

Polkovnik je Kelderju opisal pet obredov in kmalu zatem sta ustanovila skupino ljudi starejših od 50 let in se dogovorila da bodo obrede izvajali dva meseca vsak dan. Rezultati so bili sijajni. Pokončna drža, vitalnost, izguba odvečnih kilogramov, večja samozavest…

Vaje nam povrnejo vitalnost in življenjsko energijo, telo postaja vse bolj zdravo in elastično ter zelo upočasnijo proces staranja.

Starost in bolezen nas napadeta zaradi porušenega ravnovesja v delovanju žlez z notranjim izločanjem in energijskimi centri, imenovanimi čakre. Funkcija čaker (čakra pomeni »kolo«) je dovajanje življenjske energije prane(prana pomeni »dih življenja«) v naša telesa. Čakre so nevidne našim očem,vidijo jih le jasnovidci in duhovno zelo razviti ljudje.

V telesu imamo sedem glavnih čaker. Pet jih je nameščenih v hrbtenici in dve v glavi.
Prav tako imamo v telesu sedem žlez z notranjim izločanjem (endokrine žleze). Vsaka  od teh žlez je povezana  z določeno čakro.

V zdravem telesu se vsaka čakra vrtinči z veliko hitrostjo in omogoča življenjski energiji oziroma Prani(»dih življenja«) da se dviga skozi Endokrini sistem. Če se ena ali več čaker začne počasneje vrtinčiti, je dotok življenjske energije oviran ali celo ustavljen. Tako se prične staranje in bolezen.

Če pospešimo vrtinčenje čaker si znova povrnemo zdravje in mladost. To pa dosežemo s petimi preprostimi vajami. Največ koristi imamo, če jih izvajamo vseh pet po vrstnem redu. Najbolje je, da jih izvajamo zjutraj na tešče, ni pa pogoj. Izvajamo jih brez naprezanja in v enakomernem ritmu. Prvi teden izvajamo vsako 3 krat in vsak naslednji teden dodamo 2 ponovitvi. V dveh mesecih pridemo do 21 ponovitev-to pa je tudi predpisano število izvajanj.

To so jogijske vaje, ki pa imajo to prednost, da so preproste in nam vzamejo le nekaj minut na dan. Na koncu vaj je dodana še meditacija s katero dosežemo dodatno očiščenje vseh naših energijskih teles.

Začnimo se zavedat, da vse, kar dobrega storimo zase – za svoje telo..in dušo – nam le-to vrne.

Pridružite se nam – skupaj je lažje.

 

 

 

 

Komentarji so zaprti.