delo na sebi – v dobro vseh

3 oktobra, 2015 Objavil: Kategorija: Blog, Osebna rast, Zdravje Ni komentarjev

»SKUPINA ZA OSEBNOSTNO RAST IN MOTIVACIJO«

 

 

Srečanja podobno mislečih ljudi, ki želijo v svojem življenju narediti nekaj več – zase, za svoje bližnje in okolico. V skupini je različna populacija, v starosti od 25 do 75 let. Ljudje različne izobrazbe, izkušenj, vendar podobnih stališč. V naše društvo prihajajo ljudje z različnimi željami in potrebami. Nekateri se želijo zaradi svoje osamljenosti samo pogovoriti, drugi želijo izboljšat kvaliteto svojega življenja, izboljšat medosebne odnose, svojo samopodobo in iskati izzive,cilje svojega življenja. Z aktivnim vključevanjem v medsebojni diskusiji se učimo pogledat zadeve, ki nas bremenijo, iskat rešitve in se ne zapletat v probleme – jih preobrazit v izzive. V skupini se odpirajo različne teme, kar je povezano z osebno rastjo, pozitivnim mišljenjem in motiviranjem. Ozaveščanje starih vzorcev, vpogled v to, kar so nam prinesli in konstantno spreminjanje ter utrjevanje novih vedenjskih in odnosnih vzorcev.

V naše društvo povabimo tudi zunanje sodelavce, strokovnjake na svojih področjih, ki nam pripravljajo predavanja ali delavnice. Organiziramo pa tudi skupinske izlete – druženja v naravi z različnimi tematikami.

V skupini smo močnejši – dobivamo podporo.

Resnično močni smo, ko poiščemo pomoč, ki jo potrebujemo.

Srečanja so ponavadi eno in pol urna. Vse z namenom izboljšanja kakovosti življenja.

Izkušnje ljudi, ki so se jih udeležili, pričajo, kako zelo se nam lahko življenja spremenijo na bolje: boljši odnosi, spoštovanje do sebe, boljše ali nove službe, zdravo postavljanje meja drugim in sebi, uravnavanje telesne teže, življenje se jim sestavi po letih tavanja v temi…

Taka podpora od človeka do človeka je največ, kar si lahko damo. Po vsem svetu si tudi po mednarodnih izkušnjah vsi ljudje želimo istega: biti sprejeti in ljubljeni!

 

Naredimo prvi korak, potem je vse lažje!

CILJI PROGRAMA: Spreminjanje in utrjevanje novih vedenjskih in odnosnih vzorcev, izboljšanje kvalitete življenja, izboljšanje vseh življenjskih situacij v našem življenju. Delovanje v skupini zelo pozitivno vpliva na posameznike, saj se tukaj stkejo prijateljske vezi, po nekaj pogovorih se uporabniki zbližajo in si medsebojno zaupajo. Medgeneracijsko povezovanje daje izredne učinke s področja izkušenj. Vsak uporabnik s pripovedovanjem svojih preteklih izkušenj doprinese k rasti drugega. Med seboj se dopolnjujemo, si pomagamo in učimo.

Pozitivne dejavnosti, ki jih organiziramo, vplivajo na zmanjšanje stresa, depresij in raznih psiholoških bolezni.

Društvo feniks v letošnjem letu praznuje svoje 10 letno delovanje.

S prvo skupino za osebnostno rast smo pričeli na Ptuju, kasneje tudi v Mariboru in Slovenski Bistrici.

V letu 2015 smo svoje delovanje pričeli tudi na Primorskem.

 

Na srečanjih bomo izvajali različne vaje, ki nam bodo omogočile stik s seboj, boljše spoznavanje sebe in ljudi okrog nas – posledično bomo doživeli notranje ravnovesje in mir – kar pa je predpogoj za zdravje in dobre medčloveške odnose.

 

Komentarji so zaprti.